Pedáltaposók blogja

Karikázzunk.blog

Karikázzunk.blog

Velencei-tó vízszintje

2024. április 25. - karikázzunk blog

img_20240424_105050.jpg

 

Vízállásjelentés

A Velencei-tó turisztikai vonzereje elsősorban a maga a tó, annak élvezeti értékével. Egy kerékpárkölcsönzés alkalmával sem kell lemondani a fürdőzésről, a nyári melegben abban való hűsölésről, a vízi sportokról.

Az elmúlt években a tó végét várták sokan, erőteljesen apadásnak indult. A jó hír, hogy az elmúlt időszak magasabb csapadék mennyiségének, a szervek, és magán önkéntesek összefogásának, a Velence-tóba jutó vízmennyiség növekedett, a tó vízszintje erőteljes emelkedésnek indult. Több kezdeményezés indult a természeti örökség megóvásának, és megmentésének.

A tó vízszintje jelenleg 145 cm-en áll, ami a pár évvel ezelőtti, a sajtóban-médiában is nyilvánosságra került alacsony vízállást jelentősen túlmúlva, mondhatni készen áll, hogy a nyári szezonban mint célállomás vegye számításba. (Forrás: https://www.vizugy.hu/?mapModule=OpGrafikon&AllomasVOA=1649619E-97AB-11D4-BB62-00508BA24287&mapData=OrasIdosor)

Ha biciklit bérelne, a kerékpárkölcsönzők partnerek abban, hogy kerékpár lezárót ingyenesen biztosítsanak a bérlés mellé, így a nyílt strandoknál megállva megmártózhat a vízben.

A kerékpárút egy része közvetlenül a part mentén halad, ha nem is fürdőzik, élvezheti a kilátást, ahogyan a természet életre kel.

2024.04.25.

 

Szerző: Karikázzunk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karikazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3018389443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása